vineri, 6 martie 2009

Circuitele inchise de televiziune

Circuitele inchise de televiziune (CCTV) – prin intermediul carora imaginea este inregistrata si vizualizata, dar nu si retransmisa – s-a dezvoltat initial ca o metoda de securitate pentru banci. In prezent, este o tehnologie atat de dezvoltata astfel incat este simpla si accesibila financiar pentru a fi utilizata la sistemele de securitate pentru locuinte si pentru supravegherea zilnica.
Utilizarea pe scara larga de catre politie si alte institutii guvernamentale s-a dezvoltat foarte mult in ultimii 10 ani. In Marea Britanie, toate orasele au instalat un numar mare de camere ce au legaturi catre sectiile de politie, pentru a-i alerta de cate ori este nevoie. Justificarea pentru cresterea sistemelor CCTV in orase este detectarea delictelor – desi nu sunt inca evidente concise ca acestea ar reduce mult din procentajul infractiunilor.
Dezvoltarea sistemelor CCTV in zonele publice, cu legaturi la bazele de date unde sunt imagini si date personale ale oamenilor este un argument impotriva acestora intrucat reprezinta un risc la libertatile civile

Niciun comentariu: